Het leven stroomt onafgebroken verder… Er is weer een jaar voorbij, met zijn min of meer gelukkige en min of meer ongelukkige ervaringen. Het maakt plaats voor een nieuwe overvloed aan mogelijkheden.

Zo gaat het nu eenmaal: ons bestaan is altijd in beweging, als een wandeling die zich stap voor stap ontvouwt, als het ritme van de seizoenen, als het in- en uitstromen van de ademhaling. De stroom van ons bestaan tekent zich af van moment tot moment, en het is precies dit huidige moment dat onze meest kostbare schat is. Want het is daar waar we ten volle leven, het is daar waar het stille licht van het Zijn zich manifesteert.

In deze dolgedraaide wereld waarin we leven wordt het voor sommigen onder ons steeds moeilijker om zich niet te verliezen in al die uiterlijke beslommeringen; en zo wordt het voor hen ook een steeds grotere opgave, zich af te stemmen op de essentie van hun bestaan.

Ik kan dan ook niet anders dan wensen dat het Licht van het onderscheid en de sereniteit elke stap die we op het pad van het bestaan zetten, verlichten. Dat ons hart zich moge openen om samen met alle wezens te gaan en ze in de mate dat we kunnen te begeleiden met de grenzeloosheid van onze liefde.
Ik wens ook dat het engagement van elk van ons op deze spirituele weg die we delen ertoe moge bijdragen dat de wereld zich opent voor de manifestatie van het bewustzijn, zodat hij meer vrede zal kennen.

Van hart tot hart,

Patrick